Kvalitetne vzmetnice zagotavljajo mirno in udobno spanje

Kvalitetne vzmetnice so izrednega pomena za zdravje, saj je izbira ustreznega ležišča eden od ključnih dejavnikov za miren in kakovosten spanec. Ljudje se razlikujemo po višini, teži, željah glede materialov in položaju za spanje, zato je razumljivo, da vsem ne ustreza enaka vrsta ležišča. Oblika telesa je pomembna, saj določa, kje so točke pritiska na podlago in kakšno raven podpore mora le-ta nuditi. Ko gre za nakup postelje za najmlajše, pa je treba posvetiti še posebno skrb izbiri prave otroške vzmetnice, ki bo omogočala zdravo odraščanje in razvoj.

Žepkaste vzmetnice so sestavljene iz več con in nekaj plasti različnih materialov. Pri vseh regulira trdoto ležišča vrhunsko jedro, udoben počitek pa omogočajo različna kvalitetna polnila in prevleke. Spominska pena je mehak material, ki je znan po tem, da se prilagaja obliki telesa, zato pomaga razbremeniti sklepe. Ležišča iz naravnega lateksa so vzdržljiva in prav tako zagotavljajo razbremenitev pritiska ter nudijo odlično podporo. Polnila iz naravne volne omogočajo odlično mikroklimo. Za tiste, ki jih pesti alergija ali astma, pa je bolj primerna volna za alergike iz sintetičnih vlaken.

Zato je potrebno pri nakupu kvalitetne vzmetnice upoštevati vse vidike in izbrati preizkušenega proizvajalca, ki vam bo znal svetovati ter izbrati najbolj ustrezno ležišče glede na vse naštete želje in okoliščine. Velikost vzmetnice je odvisna od številnih dejavnikov, od prostora, ki ga imate na voljo za namestitev postelje, do tega ali želite v postelji kraljevati sami ali jo deliti s partnerjem.

V Spalnem studiu so na voljo otroške vzmetnice dimenzije 90×200 cm, ki so primerne za standardno enojno posteljo. Za najstnike, ki potrebujejo malo več prostora, lahko izbirate med dimenzijami 120×200 ali 140×200 cm. Pari, oziroma tisti, ki si želijo veliko udobja pri počitku, pa se ponavadi odločajo za večja ležišča, na primer 160×200 ali celo 200×200 cm. Seveda pa so na voljo tudi ostale dimenzije, po želji pa vam izdelamo tudi različne žepkaste vzmetnice po meri.

otroske-vzmetnice

Otroške vzmetnice – temelj zdravega razvoja otroka

Otroške vzmetnice morajo biti izbrane še posebej skrbno, saj kvalitetno spanje otroku omogoča zdrav telesni in umski razvoj od vsega začetka. Čeprav boste malčku nekaj časa raje nudili prostor v udobni otroški posteljici, pa se spanje od zgodnjega otroštva dalje zelo spreminja, saj ga otroci v tej razvojni fazi potrebujejo veliko več kot odrasli. Medtem ko odrasli v povprečju potrebujejo od 7 do 9 ur, otroci spijo več, odvisno od njihove starosti. Zato je kakovostno in udobno ležišče bistvenega pomena za njihove rastoče potrebe ter splošni razvoj spanja, telesa in možganov.

Izbira kvalitetne vzmetnice za otroško ležišče je lahko velik izziv. Spanje na udobnem ležišču podpira telo pri počitku, omogoča globok kakovosten spanec in pomaga zgraditi zdrave vzorce spanja že v zgodnjem otroštvu, kar vodi k razumevanju pomena spanja tudi v odrasli dobi. Trden spanec pomaga otroku pri razvoju, rasti, pridobivanju zdravega življenjskega sloga ter izboljša pozornost in učenje.

Idealna vrsta ležišča za otroke je od srednje mehkega do srednje trdega, saj mora biti ravno pravšnje, da uravnoteži njihovo telo. Kakovostne žepkaste vzmetnice različnih dimenzij zagotavljajo, da bodo otroci imeli najboljšo izkušnjo spanja glede na njihovo spreminjajoče se telo. To je pomembno v najbolj zgodnjem obdobju, kot tudi kasneje v puberteti, ko se njihovo telo temeljito spreminja.

Kako izbrati kvalitetne žepkaste vzmetnice?

Ko se odločite, kateri material je najboljši za vas, razmislite tudi o drugih dejavnikih, ki vplivajo na to, kako spite. Preden izberete ležišče, morate upoštevati svoj položaj za spanje, težo in raven podpore. Pomembno je, da poznate svoj najljubši položaj spanja, saj boste le tako lahko našli ležišče, ki zagotavlja ustrezno podporo, razbremenitev pritiska, poravnavo hrbtenice in splošno udobje.

Pri spanju na boku je treba upoštevati, kako podprta so ramena in boki, saj potrebujete ustrezno podporo in razbremenitev pritiska na te sklepe. Ljudje, ki spijo na hrbtu, potrebujejo ležišče, ki bo njihovo telo poravnalo. Nekateri najraje spijo na trebuhu, zato morajo izbrati temu prilagojeno ležišče. Pri izbiri otroške vzmetnice je treba upoštevati, da se otroci med spanjem večkrat obračajo in premikajo kot odrasli ljudje. Telesna teža in višina igrata ključno vlogo pri izbiri trdote ležišča. Na splošno se trdota vzmetnice povečuje tudi s težo osebe, seveda pa to ni pravilo. Tako kot teža je tudi višina osebe pomemben dejavnik pri nakupu.

Pri spanju je glavni cilj ohraniti hrbtenico v takšni legi, da bi se izognili nelagodju in bolečinam ter se zbudili spočiti in naspani. Za uspešno ohranjanje ravnotežja hrbtenice mora biti ležišče trpežno in podporno. Zato so žepkaste vzmetnice idealna izbira, saj so več conske, nudijo hrbtenici odlično podlago, dodatni materiali pa omogočajo udobje vsem, ki jih pestijo alergije, bolečine v sklepih ter jih rado zebe ali jim je vroče. Ležišča so na voljo v različnih dimenzijah, izdelati pa jih je mogoče tudi po meri. Primerna so tudi za dvižna letvena dna.

Preden se odločite za vzmetnico, morate upoštevati veliko stvari. Pomislite, kakšne so vaše spalne navade, najpogostejši položaj pri počitku, v kakšnem stanju se zjutraj zbudite in koliko prostora lahko namenite ležišču. Prisrčno vabljeni v eno od naših enot Spalnega studia, kjer vam bomo pomagali z nasveti pri izbiri kvalitetne vzmetnice, da boste lahko končno spali kraljevsko, kot si tudi zaslužite.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Izračun dostave
   Apply Coupon