Vzmetnice poskrbijo za vaše udobje, zdravje in dober spanec

Poznamo različne vrste ležišč z vzmetmi, na katerih je spanje lahko zelo prijetno, saj se prilagajajo celotnemu telesu. Več kot ima vzmetnica vzmeti, bolj je odzivna na obremenitve. Primerne so tudi za težje ljudi, značilne pa so po tem, da so izjemno zračne.

Žepkaste vzmetnice se ponašajo z izjemno sposobnostjo točkovnega prilagajanja telesu. Telesu dajejo optimalno podporo, hkrati pa so izjemno udobne. Podpirajo ga po celotni širini in dolžini in hrbtenici med spanjem omogočajo pravilen položaj. V žepkih iz tekstila (lana) so nameščene posamezne vzmeti, ki so z njimi vred priklemane ena zraven druge. Vsaka posebej se prilagodi vašemu načinu, oziroma položaju spanja, na obremenitev pa se odzovejo le tiste, ki so direktno obremenjene.

Šlarafijsko vzmetenje, je bolj tradicionalno, saj ga poznamo že več desetletij. Vzmeti v takšnem vzmetenem ležišču so med seboj prepletene, zato je lahko idealno za osebe, ki imajo večjo telesno težo. Takšno ležišče je morda na videz togo, ker se ne pregiba, ima pa zelo dolgo življenjsko dobo.

Klasična vzmetnica je bolj poznana pod imenom »jogi«. Vrsta vzmetnice na katero s to besedo ciljamo, vsebuje jedro iz vzmeti, ki so med seboj povezane s spiralno žico. Širina vzmeti se proti sredini zoži, na obeh koncih pa razširi. Takšno ležišče daje trši občutek, telesu pa se prilagodi le ploskovno. Njegova trdota je odvisna od debeline žice iz katere so izdelane vzmeti.

Postelja Akron Klasik

Katero vzmetnico

Da bi si zagotovili optimalno novo ležišče, ki ga bomo dolgo in z veseljem uporabljali, je pred nakupom priporočljivo upoštevati nekaj dejstev in se vprašati katero vzmetnico. Na tem mestu velja opomin, da ležišča ne kupujemo za nekaj mesecev. V povprečju bi morala dobra in kakovostna vzmetnica obdržati svojo formo in obliko vsaj od 7 do 10 let.Vzmetnica mora biti čim širša in vsaj 8% daljša od vaše telesne višine.

Dobro je vedeti, da nam višje ležišče načeloma nudi več udobja, saj se naša ramena in boki vanj udobno ugreznejo, med tem, ko je ledveni del še vedno zadostno podprt. Najbolj udobno je visoko ležišče (18 cm in več), ki je primerno tudi za ljudi z močnejšo postavo. Srednje visoko (16 cm) je, kar se tiče udobja in podpore hrbtenici, lahko še vedno optimalno, nizko ležišče (14 cm) pa zadostno oporo nudi večinoma otrokom in mladostnikom ter vitalnim ljudem (lažjim), brez večjih težav s hrbtenico.

V primeru težav s hrbtenico je priporočljiva izbira 5-conskega ležišča, ki je v ledvenem delu najtrše, v ramenskem pa nekoliko mehkejše, saj se telo na tem mestu najbolj pogrezne. Na tak način bo naša hrbtenica ustrezno in pravilno podprta, saj bo ohranila svoj naravni fiziološki položaj.

Za popolno podporo pa poleg dobre vzmetnice potrebujemo tudi kvalitetne letvice. Prožne letvice se ob pritisku upognejo in dodatno podprejo funkcijo con ležišča. Ena od njihovih pomembnejših nalog je tudi zračenje, saj zraku omogočajo kroženje in tako preprečujejo, da bi se na vzmetnici razvila plesen. Obstajajo tudi takšne z možnostjo uravnavanja trdote v sredinskem-ledvenem delu.

Pri nakupu vzmetnice za našega malčka ali mladostnika moramo upoštevati dejstvo, da se njegovo telo še vedno razvija. Najboljše zanj je gotovo ustrezno mnogo-consko ležišče s 15 ali 18 cm visokim jedrom. Priporočljiva je vzmetnica iz naravnih materialov, s prevleko, ki jo lahko kemično čistimo.

Če imamo težave z alergijami je velikega pomena tudi sestava ležišča. Naravni materiali zavirajo razvoj pršic in bakterij in so odlična izbira za občutljive. Idealne so vzmetnice s prevlekami, ki jih lahko čistimo in bodo poskrbele za higieno in svežino naše postelje.

Preden vzmetnico dejansko kupimo, nas bo zanimalo tudi njeno jamstvo, ki mora biti 100% za določeno obdobje in ne zgolj le za določene deformacije.

Ob tržišču, ki je preplavljeno z različnimi ponudbami se glede izbire kaj hitro znajdemo v zagati, ki pa se ji najlažje izognemo tako, da ležišče izbiramo preprosto po občutku. Med ponudniki iščite kompetentne svetovalce, ki Vas bodo znali pravilno popeljati med ponudbo in Vam pomagali razmišljati, kaj bi bilo za Vas najprimernejše ležišče.

Vzmetnice po meri

Izdelava vzmetnic po meri

S primerno jogi vzmetnico lahko, tako z vidika zdravja in počutja, kakor cene, veliko pridobimo. V Spalnem studiu se trudijo, da bi bili njihovi izdelki dostopni širšemu krogu ljudi, hkrati pa želijo njihovo kvaliteto ohraniti na najvišjem nivoju. Vse vzmetnice izdelajo ročno in iz najboljših materialov. Poleg standardnih mer izdelujejo tudi vzmetnice po meri, ki bodo do popolnosti prilagojene našim željam ali meram postelje. Odločimo se lahko za kombinacije različnih materialov. V njihovi ponudbi pa je tudi vsa dodatna oprema za posteljo, kot so nadvložki, prevleke, letvena dna

Vzmetnice iz naravnih materialov

Naravni materiali so človeku prijazni in najboljša izbira za vse, ki se morda soočajo z alergijami. Ena od prav tako pomembnih lastnosti vzmetnic iz naravnih materialov, pa je tudi zračnost ležišča z žepkastimi vzmetmi, saj je pogost vzrok za težave s spanjem prav previsoka temperatura. Takšna ležišča nam omogočajo miren, nemoten spanec in preprečujejo potenje (prevleke, ki imajo polnilo z naravno volno).

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Izračun dostave
   Apply Coupon