Vzmetnice so tiste, ki odločajo o kakovosti vašega spanja

Vzmetnice so po navadi tiste, ki odločajo o tem, kako boste spali in kako se boste počutili, ko se boste zbudili. Pretrdo, premehko, premalo podporno oziroma z eno besedo neudobno ležišče je razlog, da se ne morete kakovostno naspati. Izbira popolnega ležišča je zelo pomembna, saj v postelji preživimo tretjino svojega življenja. Ne glede na to ali iščete lateks vzmetnice z žepkastim ali šlafarijskim vzmetenjem, med našo ponudbo najdete idealno ležišče, ki vam bo zagotovilo mirno, udobno in naspano noč.

Pri normalni uporabi in vzdrževanju jih je treba zamenjati vsakih 6 do 8 let. Seveda je to splošna smernica in ne univerzalna rešitev. Pokazateljev, kdaj je priporočljivo menjati ležišče, je kar nekaj. Najpogostejši pa so: zbujate se utrujeni ali ne morete zaspati, kihate in smrkate, ponoči ali zjutraj čutite bolečine v hrbtenici, že več kot 10 let spite na istem ležišču, površina vašega ležišča je videti neenakomerna, pri premikanju v postelji slišite škripanje in piskanje. Če ste se našli v naštetem, potem je skrajni čas, da obiščete spletno stran Spalnega studia in izberete naše odlične lateks vzmetnice.

Vzmetnica BIOS Cuba žepkasto vzmetenje

Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi so najbolj pogosta izbira

Ležišče z žepkastim vzmetenjem je bilo prvič predstavljeno leta 1899, pretreslo je celotno industrijo spalnega pohištva in spremenilo način spanja. Vsaka posamezna vzmet se prilagaja obliki telesa, kar zagotavlja enakomerno porazdelitev teže ter izjemno udobje in podporo hrbtenici.

Žepkaste vzmeti so manjše, mehkejše vzmeti, ki so ovite v tkanino in sešite ali ročno zvezane skupaj. Ker vsaka vzmet deluje neodvisno, je manj verjetno, da bosta speča partnerja drug drugega motila pri obračanju v postelji. Žepkasto vzmetenje je običajno na voljo v različnih napetostih, tako da lahko izberete ležišče glede na trdoto.

Večina ležišč z žepkastim vzmetenjem je na voljo v mehki, srednji, trdi in včasih izjemno trdi varianti. Napetost vzmeti se doseže s spreminjanjem debeline žice. Napetost, ki jo izberete, mora ustrezati vaši telesni teži in ne vaši želji glede trdnosti. Premehko ležišče bo povzročilo neusklajenost, zaradi česar bo telo v neudobnem položaju za spanje. Morda se bo tudi težje obrniti v postelji.

dobre-vzmetnice

Na kvaliteto vzmetnice vplivajo materiali in način izdelave

Na kakovost in udobnost ležišča vpliva tudi tehnika šivanja. Ta pomembna naloga vključuje šivanje stranskih plošč na zunanje vrste vzmeti. S tem je onemogočeno povešanje roba. Robovi ležišča so pri kakovostnejših modelih pogosto ročno šivani, kar zagotavlja podporo od roba do roba in dolgotrajno vzdržljivost.

Poleg števila vzmeti je pri izbiri ležišča treba upoštevati še več drugih dejavnikov, kot so kakovost izdelave, količina polnila in kakovost. Veliko kakovostnejših žepkastih vzmetenj je izdelanih s tradicionalnimi ročno izdelanimi tehnikami. Izpopolnjevanje teh tehnik lahko traja več let in pomaga zagotoviti, da je vsaka vzmetnica izdelana po najvišjih standardih izdelave. Pri modelih višje kakovosti so žepkaste vzmeti običajno ročno vstavljene v vzorec satja za večjo podporo in vzdržljivost.

cuba_slarafija-prerez

Lateks vzmetnice so trpežne, zračne in odvajajo vlago

Življenjska doba lateks vzmetnice je odvisna od več dejavnikov, kot so kakovost izdelave, uporaba, kakovost materialov in skrb zanjo. Cenejše lahko ob pravilni negi zdržijo do deset let, kakovostnejše pa tudi do dvajset let, čeprav pa jih je zaradi higiene in kakovosti spanja priporočljivo menjati prej.

Lateks vzmetnice so med najbolj vzdržljivimi vrstami ležišč. Preden jih je treba zamenjati, zdržijo veliko dlje kot druge vrste ležišč. Ta visoka vzdržljivost je eden od številnih razlogov za visoko stopnjo zadovoljstva lastnikov ležišč iz lateksa. Izbira je odlična za tiste, ki radi spijo na boku kot tudi na hrbtu, saj nudi odlično oporo za hrbtenico.

Ležišče iz lateksa odlikuje boljša prezračevalna moč kot navaden poliuretan ali spominska pena, kar telesu pomaga ohranjati normalno temperaturo med spanjem brez pregrevanja. To je posledica odprtocelične strukture pene, ki omogoča uhajanje vročega zraka in vlage.

kakovostna-lezisca

Naše vzmetnice vam zagotavljajo idealne pogoje za odličen spanec

Pri oblikovanju spalnega okolja se osredotočite na čim večje udobje in zmanjšanje motečih dejavnikov. Uporabite visoko zmogljivo ležišče in blazino. Poskrbite za temen, miren in ravno prav ogrevan prostor. Z zatemnitvenimi zavesami na oknih ali masko za spanje, ki jo namestite na oči, lahko blokirate svetlobo in preprečite, da bi motila vaš počitek. Pomemben del je zmanjšanje hrupa na najmanjšo možno mero. Poiščite zase sprejemljivo temperaturo, da vam ni prevroče ali prehladno. Poskrbite za prijetne vonjave, lahkoten vonj, ki vas pomirja, vam lahko olajša spanje. Eterična olja z naravnimi aromami, kot je sivka lahko zagotovijo pomirjujoč in svež vonj za vašo spalnico.

Ne glede na to ali imate bolečine v hrbtu ali preprosto želite zamenjati svojo vzmetnico, so naša ležišča odlična izbira. Ne pozabite, da je izbira ležišča pomembna naložba, zato je dobro, da si vzamete čas in skrbno pretehtate možnosti. Izberite najboljšega glede na svoje potrebe in želje, saj je ključnega pomena, da si zagotovite dovolj udobja za sprostitev. V naši ponudbi najdete vzmetnice dimenzij 90 x 200, 90 x 190, 80 x 200, 140 x 200, 180 x 200 ali 160 x 200 cm, tako da najdete zagotovo pravo mero zase. Preostane nam samo, da vam zaželimo mirno, naspano in čudovito noč.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Izračun dostave
   Apply Coupon