Slovenske postelje in vzmetnice v Spalnem studiu v Ljubljani

K dobremu in kakovostnemu spancu prav gotovo ne pripomore le trda tema v spalnici, pač pa tudi kvalitetna in udobna postelja ter vzmetnica oziroma jogi. Prav zato je potrebno pred nakupom vzmetnice ugotoviti, kakšna vzmetnica slovenske proizvodnje bi nam pravzaprav ustrezala. Zavedati se moramo, da ležišča ne kupujemo samo za nekaj tednov, pač pa bomo ležišče uporabljali vsaj nekaj let, morda tudi desetletje, zato je nujno, da izberemo posteljo, ki bo kvalitetna, udobna, nam zagotovila nočno regeneracijo ter pomagala odpraviti težave s hrbtenico, če te zaznavamo.

Postelje

Spanje lahko opišemo kot naravno stanje telesnega počitka, ki ga živa bitja nujno potrebujemo za preživetje. Vsaka oseba ima notranjo biološko uro, ki vsakega posameznika opozarja, kdaj je čas za počitek in spanje in kdaj je čas za prebujanje. Ta biološka ura je sicer zelo občutljiva na svetlobo in temo, saj se v času, ko v naravi sonce zaide in se zmrači, telo pripravi na spanje, ko se dani in raven svetlobe narašča pa se telo zbuja. Prav zato je eden izmed glavnih napotkov za dober in trden spanec, da v spalnici nimamo prižganih nobenih svetil, saj bodo le-ta vplivala na naše spanje, ki bo zaradi tega manj kakovostno.

Ko govorimo o kvaliteti spanja se včasih povsem neupravičeno upremo v samo dolžino spanca, ki si ga uspemo zagotoviti čez noč. Vsekakor je zadostna količina spanca zelo pomembna, saj premalo spanja nedvomno vodi v razvoj različnih bolezni. Vendar je lahko spanec dolg, pa kljub temu ne bo kvaliteten, mi pa se bomo še zmeraj zbujali utrujeni in zaspani. Zato je nujno, da vsak posameznik poskrbi za dobro higieno spanca, ki je pri vsakem človeku drugačna. Higiena spanca vključuje vse naše navade za boljši spanec, pri tem pa moramo upoštevati:
• odhod k spanju vsak dan ob približno enakem času,
• sproščanje pred spanjem,
• vzdrževanje enako dolgega spanja,
• pogoji za spanje (kot so temperatura v spalnem prostoru, udobnost postelje, lahek obrok in izogibanje alkoholu pred spanjem).

Kako se odločiti, katera vzmetnica nam bo zagotovila udoben spanec?

V trgovini Spalni studio v Ljubljani vam ponujamo pester nabor slovenskih postelj in vzmetnic. Slovenske postelje, ki jih ponujamo v Ljubljani, so kakovostne in udobne, izbira pa je velika, zato smo prepričani, da bo vsak izmed vas našel nekaj, kar mu bo več kot le ustrezalo.

Včasih je težko ugotoviti, katera postelja nam ustreza. Verjetno pa se vsi zavedamo, kakšne so lastnosti ležišča, ki nam ne ustreza povsem. Zato je v prvi fazi včasih veliko enostavneje najti ”neustrezno posteljo” in izhajati od tukaj. Ob nepravilni izbiri jogija bomo občutili več neprijetnih težav, kot je na primer pogosto zbujanje ponoči, pritisk v različnih delih telesa, ali pa smo zjutraj preprosto utrujeni in nerazpoloženi. Nekatere raziskave kažejo celo na to, da so lahko posledice neustreznosti ležišča tudi bolečine v hrbtu, večji stres in slabša kakovost spanja. Težave pa se ne bodo pojavile čez noč. Največkrat bomo težave občutili šele čez nekaj tednov ali celo mesecev.

Vzmetnice

Kakšna trdota slovenske vzmetnice je primerna?

Ko izbiramo slovensko posteljo zase, se je potrebno prilagoditi svojim željam in potrebam lastnega telesa. Ustrezno ležišče ni trda vzmetnica, pa tudi tista najmehkejša ne. Ustrezno ležišče je tisto, ki našemu telesu najbolj ustreza in tisto, ki nam omogoča trden spanec, s pomočjo katerega si naberemo dovolj energije za dan, ki je pred nami. Ker telo potrebuje na določenih točkah več pritiska, na drugih pa manj, je treba trdoto jogija slovenske postelje ustrezno prilagoditi glede na vsakega posameznika.

Pri izbiri vzmetnice se moramo osredotočiti na t.i. točke pritiska, ki v svetu ležišč postajajo vedno bolj pogost žargon. Gre za točke, na katerih čutimo neudobje (oz. pritisk), ko se uležemo na ležišče. Najpogosteje bomo te točke našli v predelu bokov, ramen in kolen. V kolikor težave ne odpravimo, točke pritiska vodijo pa v zakrčenost mišic in neudoben spanec. S pravilno izbiro slovenske vzmetnice in postelje se točkam pritiska preprosto izognemo.

Pri izbiri trdote slovenske postelje bi moralo biti najpomembnejše merilo naša lastna teža. Mehka ležišča so primernejša za osebe, ki tehtajo pod 60 kg, medtem ko morajo osebe z višjo težo posegati tudi po trših ležiščih.

Vzmetnica BIOS Cuba žepkasto vzmetenje

Pri izbiri slovenske postelje ne pozabimo na njeno zračnost

Vsekakor pa pri izbiri postelje ne moremo pomisliti le na njeno trdoto. Eden izmed izjemno pomembnih vidikov je tudi zračnost ležišča. Zračnost je odvisna predvsem od tega, za kakšno vrsto slovenske postelje se odločimo. Eden izmed zelo zračnih materialov je Latex, ki je tudi zelo prožen in se zelo dobro prilagaja obliki telesa. Hkrati bo slovenska vzmetnica in postelja iz lateksa vzdrževala optimalno temperaturo in vlago, poleg tega pa bo delovala tudi antibakterijsko in antistatično. Nenazadnje pa velja omeniti tudi dejstvo, da se v lateksu ne razvijejo pršice. Ob tem naj omenimo še, da ima lateks večjo gostoto kot pena in ima v primerjavi s penastimi ležišči nekoliko daljšo življenjsko dobo.

Če se odločimo za ležišče iz lateksa, je potrebno poskrbeti tudi za prožno posteljno dno

Poleg zračnega in prožnega ležišča pa je potrebno poskrbeti tudi za zračno in prožno posteljno dno. Na kvalitetno izbiro posteljnega dna moramo biti še posebej pozorni pri odločitvi za lateks slovenski jogi in posteljo. Kakovostno letveno dno zagotavlja dodatno prožnost ležišča tam, kjer je to najbolj obremenjeno, dodatno uravnava trdoto in podaljša življenjsko dobo posteljnega vložka. Če je letveno dno ravno ali slabše kakovosti, ležišče naleti na nasprotni pritisk, ki povzroči slabšo prilagodljivost. Posledica je večji pritisk, ki je usmerjen na telo, hkrati pa z daljšo uporabo povzroča posedanje ležišča. S prožnimi letvicami bo učinek ravno nasproten: ležišče se bo prilagodilo in upognilo tam, kjer je to potrebno. Pod njim se bodo seveda upognile tudi letvice, ki so prednapete in malenkost izbočene navzgor. Če se odločimo za večconsko ležišče mora imeti le-to tudi regulatorje trdote.

MEDICO LUX

Na kaj biti pozoren pri izbiri slovenske točkaste vzmetnice?

Pogosto izbiro posameznikov pa predstavljajo tudi točkaste vzmetnice. Kot že samo ime pove tudi točkaste vzmetnice ponujajo točkovno podporo telesu. Za to vrsto vzmetnic je značilno, da so elastične kovinske vzmeti, ki sestavljajo njihovo jedro, posamezno vstavljene v tekstilne žepke, ki so med seboj zlepljeni. V takšni sestavi lahko vzmeti neodvisno delujejo druga od druge (za razliko od klasičnega vzmetenja, kjer so vzmeti med seboj prepletene z žico in se v primeru obremenitve ene vzmeti delno vdajo tudi okoliške vzmeti). Poleg tega so točkaste slovenske vzmetnice tudi zelo zračne. Če se človek med spanjem precej poti je izbira točkaste vzmetnice zanj zelo primerna.

Točkasta vzmetnica je nepogrešljiva izbira tudi v primeru, ko eden od partnerjev spi precej bolj nemirno in s tem zbuja drugega partnerja. Vsaka vzmet pri točkasti vzmetnici namreč deluje neodvisno, kar zmanjšuje prenos gibanja po ležišču v primerjavi s klasičnim vzmetenjem. To je pomembno v primeru zakonskih postelj, ker lahko premikanje in obračanje enega izmed partnerjev zbudi drugega.

V Spalnem studiu v Ljubljani ponujamo različne slovenske postelje. V primeru vprašanj o posameznem tipu postelje smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vas bomo seznanili s podrobnostmi o vsaki slovenski postelji, ki jo ponujamo pri nas.

Postelja Akron Klasik

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Izračun dostave
   Apply Coupon