Nočno potenje – razlog za nekvaliteten spanec

Nočno potenje je neprijetna nadloga, zaradi katere se zjutraj zbudimo utrujeni, zaspani in nejevoljni. Vsi si želimo udobnega in kvalitetnega spanca, ki nam zagotavlja, da lahko čez dan brez težav funkcioniramo in sledimo napornemu tempu vseh obveznosti. Nočno potenje pa je eden od pogostih razlogov, zaradi katerega se lahko večkrat na noč prebudimo, posledično pa smo zjutraj popolnoma brez energije.

Če ste se tudi vi našli v tem opisu, ste se zagotovo že večkrat vprašali, kako preprečiti nočno potenje? Najprej je seveda treba poiskati vzrok, ki vam krati nočni mir in počitek. Nekateri izmed najpogostejših razlogov so: hormonsko neravnovesje (sploh pri nežnejšem spolu), prebolevanje prehladov, okužb, bolezni srca, nepravilno delovanje ščitnice, debelost, apnea, pa tudi uživanje pekoče hrane ali alkohola. Pri takšnih razlogih je seveda najbolje poiskati strokovno pomoč, oziroma se posvetovati z zdravnikom.

Zunanji dejavniki, ki lahko povzročajo prekomerno potenje med spanjem, pa so: izbira nekvalitetne vzmetnice, vzglavniki iz nezračnih materialov, previsoka temperatura v spalnem prostoru, utesnjeno spanje s partnerjem ali morda celo z otroki na premajhnem ležišču. V takem primeru preverite temperaturo v sobi in jo po potrebi prilagodite. Za več spalnega udobja pa se odločite za nakup žepkaste ali šlarafijske vzmetnice Bios večjih dimenzij, ki jo odlično dopolnjujejo kakovostni klasični ali anatomski vzglavniki s polnilom iz naravnega lateksa.

dobre-vzmetnice

Kako preprečiti nočno potenje?

Kako preprečiti nočno potenje in se kakovostno naspati, je pogosto vprašanje kupcev, ki obiščejo naš salon v želji, da jim pomagamo pri izbiri pravega ležišča. Neprijetno, ponavljajoče nočno potenje je zaradi nenehnega zbujanja vzrok za nekvaliteten počitek, slabo počutje, zaspanost in težave s koncentracijo podnevi. Pogosto lahko te težave uspešno rešimo z menjavo starega ležišča za takšnega, ki je izdelano iz kvalitetnih, zračnih materialov, prilagojene trdote in dimenzij ter bo omogočalo udobno spanje kot na mehkem oblačku.

Na izbiro imamo številne kvalitetne ročno izdelane vzmetnice, ki zagotavljajo zračnost in dolgo življenjsko dobo zaradi več conskih vzmeti, šivanih v bombažnih žepkih in ročno spetih. Takšen sistem omogoča odlično prilagajanje hrbtenici in podporo med spanjem. Plasti naravnega lateksa, hladno pihane pene, HR pene ali spominske pene pa poskrbijo za udobje in trdoto ležišča, ki vam najbolj ustreza. Prevleka, polnjena z naravno volno, ki je splošno znana kot odličen termoregulator, bo zagotovila prilagajanje temperature med spanjem, tako da bo težava, kako preprečiti nočno potenje, dokončno premagana.

Vzmetnice po meri

Vzglavniki – klasični ali anatomski?

Vzglavniki so poleg ležišč pogostokrat vzrok za neprijetno nočno potenje, bolečine v vratu, mravljinčenje rok, pogosto zbujanje in posledično slabo počutje. Pri izbiri je zelo pomembno, da si vzamete čas za premislek, v kakšnem položaju najraje počivate, saj se tudi materiali in oblike blazin razlikujejo glede na to. Tisti, ki raje spijo na boku, potrebujejo višji vzglavnik, ki bo zapolnil prostor med rameni in vratom.

Za takšne spalne navade so na voljo posebej oblikovani ortopedski, pri katerih lahko z dodajanjem ali zmanjševanjem količine polnila regulirate višino, tako da vam bo popolnoma ustrezal. Zaradi prilagajanja količine lateks kosmičev, je primeren za spalce na hrbtu ali boku. Pri naših strankah je zelo priljubljena izbira ergonomsko oblikovan vzglavnik, ki ima dve različni višini. Tudi ta se odlično obnese pri spanju v vseh položajih, še posebej primeren pa je za tiste, ki imajo težave z alergijami, kajti antistatična prevleka ne vleče nase prahu iz zraka.

Za tiste, ki prisegajo na klasiko, je na voljo standardna različica klasične oblike, ki pa prav tako omogoča dodajanje ali zmanjševanje polnila in s tem reguliranje višine. Njegova prednost je tudi ta, da je v celoti primeren za pranje v pralnem stroju pri 30 stopinjah. Mnogi, ki si želijo vrnitve k uporabi naravnih materialov, pa so se razveselili novosti v naši ponudbi, vzglavnika Pira. Prevleka je iz bombaža in lana, vsebina pa iz polnila semenskih lupin pire. Pirini oluščki med počivanjem nežno masirajo vratni in ramenski del, takšen vzglavnik pa je malce trši in zelo zračen.

Po kakovostne vzmetnice v Spalni studio

Kot vemo, vsa ležišča niso enaka. Nekateri materiali dejansko povzročajo nočno potenje, saj ne omogočajo ustreznega hlajenja telesa med spanjem. Če je tudi pri vas tako, ga zamenjajte z novim, ki s svojo premišljeno konstrukcijo in primernimi materiali omogoča boljši pretok zraka. Ležišče dopolnite z anatomsko oblikovanim ali klasičnim vzglavnikom, ki vam bo zagotavljal nemoteno kvalitetno spanje ali dnevni počitek.

Če ste bili do sedaj neuspešni pri iskanju rešitev, kako preprečiti nočno potenje, potem je skrajni čas, da obiščete naš Spalni studio, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri najboljšega ležišča za vas. K vsaki stranki pristopimo z zavedanjem, da kvaliteten spanec omogoča višjo kvaliteto življenja tudi podnevi in vpliva na naše razpoloženje, delovno storilnost in splošno zdravje.

Z iskrenim zanimanjem za vaše spalne težave vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vprašanja, tako da boste zagotovo našli najboljše ležišče zase. Poleg vzmetnic, vzglavnikov, postelj z letvenim dnom, imamo veliko izbiro nadvložkov in rjuh. Da bo ambient v spalnem prostoru popoln, pa vam omogočamo tudi nakup vrhunskih vgradnih omar Akron in klasičnih omar po meri v poljubnih barvah in dimenzijah. Obiščite nas in se z našo pomočjo kvalitetno naspite.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Izračun dostave
   Apply Coupon